Sommer

Det har været en skøn sommer! Den er ikke slut endnu, men vi er tilbage på arbejde, og snart begynder også “skolen” igen for Valde og Honey.

Sommerferien gik i år til Paris. – Ikke helt tilfældigt, for det var nemlig her, det årlige World Dog Show blev afholdt i år. Jeg havde for længe siden aftalt med Pia, at vi skulle derned – både for at kigge og for at udstille Honey. Men det, der egentlig startede som en lille “tøsetur” udviklede sig efterhånden til en større familietur, hvor også Michael og Valde skulle med.

Pia, som havde 10 små bernerhvalpe derhjemme samt kattekillinger på vej, valgte at flyve for at spare tid. Men vi skulle jo have to bamser med, så vores tur skulle gøres i bil. Så der blev pakket efter alle kunstens regler, så hundene kunne have mest mulig plads, samtidig med at alle fornødenheder kom med. Så med solskærme på bagruderne, airconditionen tændt og masser af koldt vand, satte vi kursen sydover tidligt tirsdag morgen.

Vi havde været lidt spændt på, hvordan turen skulle gå, for vi havde aldrig kørt så langt med hundene før. Vi har kørt til Frankrig mange gange før, men der er jo andre hensyn at tage, når man har hunde om bord. Heldigvis gik det strålende, Valde og Honey tog det hele meget afslappet – lå ned for det meste, og satte sig indimellem op og kiggede ud. Vi gjorde holdt ca. hver 2. – 3. time, så de kunne få noget vand og en lille gåtur. Og så havde vi besluttet at tage en overnatning på turen, både ud og hjem, så der ikke skulle køres bil mere end 6-7 timer om dagen.

Frisk luft og et lille hvil undervejs

Jeg havde booket hoteller hjemmefra og på forhånd sikret mig, at det var ok at komme med to hunde. Første overnatning tog vi i den lille tyske by Moers tæt på den hollandske grænse. Her blev vi rigtig godt modtaget på “Wellings Romantik Hotel zur Linde”, og på det store værelse – med dejligt køligt klinkegulv – var der sat vandskåle og hundeseng frem. Hundene var velkomne i hotellets restaurant – som endda havde skåle med vand og hundemad ved indgangen. På grund af det gode vejr sad i den hyggelige gårdhave, men vi måtte også gerne have siddet indenfor med hundene. Valde og Honey opførte sig som om det var det mest selvfølgelige i verden at gå på restaurant og lagde sig roligt ved siden af vores bord. Tæt på hotellelt var der også en dejlig stor park, så vi kunne også få gået en god tur ovenpå en lang dag i bil.

Dejligt med et køligt klinkegulv!

Herfra gik turen videre gennem Holland og Belgien til Paris, hvor vi startede med at hente Pia i CDG. Vi skulle bo på et hotel tæt på lufthavnen, da det også var tæt på udstillingsområdet. Også her gik det nemt at have hundene med – både på hotellet og senere på forskellige restauranter. Der var en fin park og en lille landsby i nærheden, så her kunne vi gå ture. Men Valde og Honey var bestemt heller ikke de eneste hunde – hverken på hotellet eller i området. Det var tydeligt at en 4 dages international hundeudstilling var under opsejling, for der var hunde overalt – i aller størrelser, farver og faconer 🙂

Tre bamser foran det lokale rådhus

Torsdag var udstillingsdag for gruppe 2 racerne, så den dag brugte Pia, Honey og jeg i Paris’ store messeområde, Parc d’exposition. Det er den største hundeudstilling, jeg har oplevet – og nok også den mest kaotiske. Men det lykkedes at finde den rigtige hal, den rigtige ring og det rigtige tidspunkt. Og efter at have iagttaget nogle af de andre klasser i ringen, lykkedes det mig også at finde ud af, hvordan tingene foregik her. – Jeg har ellers kun prøvet at udstille i DK, men der er lidt procedureforskelle.
Der var mange juniortæver, så det tog lang tid. men Honey klarede det hele fint og opnåede “Very Good” – eller “Tres bon”, som det jo retteligt hedder på de kanter 😉 Det var ok, især fordi hun klarede så fint at få chekket tænder og stå nogenlunde stille under bedømmelsen. Vi har trænet rigtig meget med de tænder, så det var egentlig succeskriteriet at lykkes med det.

Først skal lokkerne sættes og Honey rejser selvfølgelig med egen frisør 😉

Hvis jeg nu ligger musestille, kan det være jeg slipper for at få gjort håret vådt som min søster...

Bagefter købte Pia og jeg ind med arme og ben i de mange boder og stande på udstillingsområdet. – Det er utroligt, som man pludselig kan stå og mangle de mest utrolige ting med en berner på 😉 Jeg har desværre ingen billeder fra udstillingen, da mit kamera ikke kan tage ordentlige billeder i “hal-belysning”.
Mens pigerne tog til udstilling, drog Michael og Valde en tur ind til selve Paris, og bagefter mødtes vi og fik noget at spise. Fredag var Pia og jeg nødt til at tage ud til udstillingsområdet igen for liiige at kigge lidt på de boder, vi ikke havde nået dagen før 😉 Her fik jeg så min debut udi kørsel i Paris – men det tæller vist ikke helt før man har været inde i centrum 😉 Imens tog Michael og hundene sig en formiddagslur. Senere på dagen drog hele flokken ind til Paris, hvor vi fandt en hyggelig italiensk restaurant og faldt i snak med både franskmænd og schweizere, som gerne ville hilse på Valde og Honey. Faktisk snakkede vi med nogle unge mennesker fra Schweiz, som kendte bernerne særdeles godt, da de kom fra – ja, området omkring Berner Oberland 🙂
 

Michael og Valde - klar til at indtage Paris!

Pia og Honey - verdensdamer i byernes by!

Ægte pariserstemning i Latinerkvarteret

      

Lørdag gik turen nordpå igen, efter at vi havde fået Pia sat på et fly hjem. Vi kørte nu til Køln, hvor vi havde booket endnu en overnatning. Her ankom vi tidligt, så der var både tid til en gåtur og lidt eftermiddagshygge i hotellets have. Aftensmaden tog vi som room service, og i det hele taget slappede vi bare af, for det var blevet varmt.

Tid til leg på en rasteplads.

- og et lille hvil

Eftermiddag på Raddison Blue i Köln - lige til at klare

Hygge og afslapning i skyggen

Søndag vendte vi endelig snuderne hjemad, og det er jo også altid rart at komme hjem igen.

Sidste stop - ved Scandinavian Park i Flensburg

En tår vand må der til

Alt i alt var det en rigtig god tur, og vi er bestemt meget motiverede for at drage på langtur med hundene igen. Næste år er World Dog Show i Østrig – og der skal vi da med 🙂
Resten af ferien brugte vi hjemme. Besøg hos og af familie og venner, en tur til Svinkløv ved Vesterhavet, hvalpe-beundrings-tur til Grindsted – med indlagt pandekagetur til Kvie Sø ;-),  løbeture og ellers lidt af hvert. Den sidste ferieuge bød på 4-dages DKK udstilling i Vejen, og Honey og jeg deltog torsdag, fredag og lørdag.
Torsdag opnåede Honey “Excellent” og blev 3. vinder i juniortæve-klassen, fredag måtte vi nøjes med en “Good”, men lørdag fik hun igen “Excellent” og blev 4. vinder.
 Og bortset fra at jeg forstuvede anklen om lørdagen (trådte ned i et hul på vej tilbage til parkeringspladsen, (av og øv!), så var det jo overvejende succes 🙂
Share
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret, nyheder. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *